Lumado maakt van ieder pand een prachtig thuis...

Lumado BV - Verbouwing - Renovatie - Projectontwikkeling

Lumado maakt van vervallen, verlaten en leegstaande panden eigentijdse, superieur afgewerkte (stads)woningen op goede locaties in steden en dorpen. Voornamelijk in Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland. 

Projecten

Altijd op zoek naar kansen...

Lumado is voortdurend op zoek naar herontwikkelingskansen op centrale locaties in steden en dorpen. Transformatie van bestaande, soms vervallen, vaak monumentale panden is wat we het liefste doen. Vaak gaat het om (voormalige) kantoren of winkels al dan niet gecombineerd met woonruimte. Wij maken voor ieder pand een plan voor een nieuwe functie (meestal wonen), een heldere nieuwe indeling en een superieure afwerking zowel binnen als buiten. Zodat u daarna prachtig kunt wonen op een toplocatie!

Overzicht

Totale renovatie tot sfeervol familiehuis

Villa Berkenheuvel in Dongen

Deze Rijksmonumentale fabrikantenvilla (600 m2 woonoppervlak) is door ons op risico aangekocht. Het pand – dat tientallen jaren niet of nauwelijks was onderhouden – is door ons geheel gerenoveerd en van boven naar beneden opnieuw afgewerkt met luxe materialen. 

Vier appartementen op een historische locatie nabij het station

Directeurswoning in Roosendaal

Dit gemeentelijk monument met een oppervlakte van circa 350 m2 is door ons als ontwikkeling aangekocht. In deze karakteristieke souterrainwoning met bijzondere voorgevel worden vier appartementen met een woonoppervlak tussen 60 en 90 m2 gerealiseerd. Uiteraard worden originele elementen zoals paneeldeuren en stucplafonds in ere hersteld.

Combinatie van renovatie en uitbreiding met nieuwbouw

Fabrikantenvilla in Tilburg

Voor dit gemeentelijk monument – in 1857 gebouwd voor een fabrikant van wollen stoffen – hebben wij een uitgebreide haalbaarheidsstudie verricht naar herontwikkeling tot vijf appartementen, gecombineerd met nieuwbouw van enkele appartementen op het naastgelegen terrein.